Ayazma Plajı, uzun kumsalı, berrak suyu, duş / restoran gibi ihtiyaçlara yakınlığı ile Bozcaada’nın hala en popüler plajı. Tabi bu kadar popüler olunca, kalabalık olması kaçınılmaz oluyor. Ta ki güneş yavaş yavaş tepenin arkasına geçip Polente’de onu izlemek için bekleyenlerle buluşana kadar.
Polente’de gün batımı Polente Feneri’nde rüzgar gülleri Polente’de gün batımı
Ayazma’nın en güzel saatleri de, işte bu zaman başlıyor. Biraz yüzdükten sonra, 2010’dan beri bir ritüel haline getirdiğimiz Koreli’de akşamüstü yemeği ile, biz de günün keyfini çıkarıyoruz. Köfte, yanında ise duble anne usulü patates kızartması. Bu restoranın köftesi bizce Türkiye’deki en lezzetli köftelerden biri.
Ayazma Plajı Beylik – Ayana plajları arasındaki bakir koylar Ayana Plajı Ayazma Plajı Akvaryum Koyu Ayana Plajı
Bozcaada’ya araba ile geliyorsanız, kalabalıktan ve plastik şezlonglardan uzaklaşmak hiç zor değil. Siz şemsiyenizi, plaj sandalyelerinizi bagaja atmayı unutmayın yeter. Ayana Plajı bakir plajlar arasında bizim favorimiz. Plaj yolun hemen aşağısında olduğu için aracınızı park edip, kolayca erişebiliyorsunuz. Uzun plajda sessiz sakin yer bulmak da çok kolay. Beylik ve Ayana plajları arasında birkaç bakir koy daha var, bizce Bozcaada’nın en güzel manzaraları da bu yol üzerinde.
Ayana Plajı Ayana Plajı Tuzburnu Plajı Sulubahçe Plajı Sulubahçe Plajı Beylik – Ayana plajları arasındaki bakir koylar Beylik – Ayana plajları arasındaki bakir koylar Beylik – Ayana plajları arasındaki bakir koylar Ayana Plajı
Poyraz estiği günlerde, adanın güneyindeki Habbele, Sulubahçe, Ayazma, Beylik, Ayana, Akvaryum koyları çok sakin oluyor. Lodos esen günlerde ise güneydeki koylar çok dalgalı olduğundan, böyle günlerde tercihimiz doğudaki Tuzburnu Koyu.
Bozcaada merkezinin en güzel yapıları Meryem Ana Kilisesi ile Bozcaada Yerel Tarihi Müzesi çevresinde. Kilisenin çan kulesi geçici olarak sökülmüş, seneye iyi şekilde restore edilmiş bulmayı umuyoruz.
Bozcaada Yerel Tarihi Müzesi
Hakan Gürüney’in kişisel çabalarıyla müzeye dönüştürülen tarihi binada Bozcaada’ya ait 15 binden fazla fotoğraf, belge, obje bulunuyor. Giriş katta 1890-1955 arası fotoğraflar ve belgeler, alt katta ise esnaf ve zanaat köşeleri, geçmiş yıllardan kalan eski eşyalar, zamanında ada dükkanlarında satışa sunulan ürünler sergileniyor. İnsan zamanda yolculuk yapmış gibi hissediyor. Bozcaada’yı tanımak istiyorsanız müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Müze 1 Nisan-31 Ekim dönemi her gün 10:00-20:00 arası açık, giriş 10TL, öğrenci 5TL.
Bozcaada’da en sevdiğimiz kahve dükkanı Kahverengi. Kavala kurabiyesi ve badem lokumu gibi diğer bademli / tereyağlı kurabiye çeşitleri için Çiçek Pastanesi’ni, Hemşin Pastanesi’ni ve Velidede’yi deneyebilirsiniz. Bizim favorimiz Çiçek Pastanesi’nin badem lokumu.
Daha fazla fotoğraf Instagram sayfamızdaki “Bozcaada” hikaye albümünde sizi bekliyor.
6 comments
Fotoğraflar çok tatlı olmuş, hikayenize ortak olduk, sevgiler :)
merhaba Bozcaada bu kadar güzel anlatılamazdı. Çok teşekkürler. Bu yaz adamıza gelirseniz sizleri de ağırlamak isteriz. bozcaada butik otel
çok naziksiniz, çok teşekkür ederiz :)
Merhaba Bozcaada’ya geçerken Geyikli’yede sizleri bekleriz çekime.
çok teşekkürler, Geyikli’de hep bir vapur telaşımız oluyor, umarız bir gün fırsat buluruz :)
oldukça güzel bir anlatım olmuş, emeğinize sağlık. adamıza tekrar gelirseniz ziyaretimize de bekleriz